به طور معمول سبدهای کابل از جنس فولاد تولید می شوند و پس گالوانیزاسیون مورد استفاده قرار می گیرند این نوع سبد در ابعاد و اندازه های مختلف با توجه به پروژه و تعداد کابل هایی که قرار است در سبد کابل قرار بگیرند توسط شرکت سبد ایران در اختیار مشتریان عزیز قرار می گیرد. این نوع سبد ها در مصارف عمومی قابل استفاده می باشند. اندازه های مختلف از این نظر حائز اهمییت می باشد که فضا یکی از پارامترهای مهم در این حوزه می باشد به طوری که بتوان در پروژه های اجرایی با حداقل استفاده از فضای موجود عملیات کابل کشی را به بهره برداری رساند. از آنجایی که هدف شرکت رفاه حال مشتریان عزیز می باشد، مشاوران فنی شرکت سبد ایران آماده هستند تا اطلاعات لازم جهت انتخاب بهترین نوع و ابعاد لازم برای پروژه عزیزان را در اختیارشان قرار دهند تا بهترین سبد را برای پروژه های خود تهیه نموده و استفاده لازم را ببرند.
سبد کابل با روکش گالوانیزه سرد
ضخامت روکش ≥ 12 میکرون
تست اسپری نمک ≥ 96 ساعت
محل اجرا :فضای بسته
سبد کابل با روکش گالوانیزه گرم
ضخامت روکش ≥ 60-100 میکرون
تست اسپری نمک ≥ 270ساعت
محل اجرا :فضای بسته و فضای باز
سبد کابل با روکش رنگ پودری الکترواستاتیک کوره ای
ضخامت روکش ≥ 12 میکرون
تست اسپری نمک ≥ 480ساعت
محل اجرا :فضای بسته و
قابل ارائه در رنگهای مختلف
سبد کابل استیل 304 نگیر
قابل ارائه با روکش نیکل و همچنین بدون آبکاری
محل اجرا :
محیطهای با خورندگی بالا
سبدکابل تولیدی سبدایران توسط مفتول فولادی مسوار با گرید ... تولید می گردد. دلیل استفاده از مفتول مسوار جوش پذیری بالا و آبکاری ایده آل تر است. پس از مراحل جوش، برش و خمکاری، سبدها مورد آبکاری گالوانیزه قرار گرفته و محصول نهایی برای ارائه به مشتری آماده می گردد. در این راستا توضیحاتی در مورد مفتول فولادی مسوار و انواع آبکاری گالوانیزه گرم وسرد آورده شده است:
مفتول مسوار
مفتول مسوار مصرفی سبدایران با استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات پیشرفته تولید گردیده و در قطرهای 4 و 5 میلی متر بنا به درخواست مشتریان برای تولید محصول سفارشی ایشان مورد استفاده قرار می گیرد. بدلیل اهمیت محصول نهایی، مفتول ها از بهترین تولید کننده مفتول های مسوار در ایران تهیه می گردد. که پروسه تولید این مفتول هل به شکل زیر می باشد:
برای انجام عملیات مسوار کردن مفتول های فولادی ابتدا عملیات چربی زادیی با استفاده از روش هایی چون شستشو با آب وصابون و سایر روش ها انجام می گیرد و بدین ترتیب مقداری از چربی سطحی، آلودگی و رسوبات تمیز شده ولی زنگ زدگی های عمیق و سولفات و سلفور ها در سطح مفتول باقی می ماند که این نوع آلودگی ها موجب به وجود آمدن لکه های سیاه در هنگام عبور مفتول ها از وان سولفات مس و همچنین ایجاد مشکل در عملیات آبکاری برای تولید یک محصول نهایی می گردد به این منظور پس از برطرف کردن این آلودگی ها، مفتول ها با گذر از وان سولفات مس، لایه ای مسی بروی مفتول فولادی رسوب می کند و مفتول مسوار تولید می گردد.
در قسمت بعد مفتول های مسوار برای تولید سبدکابل شاخه گردیده و در اندازه های مناسب برای تولید سینی مش بریده می شود.
بعد از عملیات مذکور مانند جوش، برش و خمکاری محصول نهایی و البته بدون آبکاری آماده می گردد. در ادامه به انواع آبکاری های گالوانیزه قابل انجام در مجموعه سبد ایران می پردازیم.
گالوانیزاسیون
گالوانیزاسیون به عملیاتی گفته می شود که طی آن فلز روی به عنوان پوششی محافظ، بر روی فلز زیرین که عمدتا آهن و فولاد است، قرار می گیرد. این روکش گالوانیزه از فلز زیرین در مقابل خطر خوردگی، زنگ زدگی و اکسید شدن محافظت می نماید. بدین منظور برای مقابله با این خطرات، فلزات را گالوانیزه می کنند. برای گالوانیزه کردن فلزات از دو روش کلی گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد (الکترولیز) استفاده می شود.
برای اینکه روی (زینک) کاملا به سطح فلز بچسبد و لایه ای محفظ تشکیل دهد، لازم است که سطح فلز کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی و ناخالصی و زنگ زدگی باشد. بنابراین قبل از عملیات گالوانیزاسیون، فلزات را در محلولی اسیدی مانند اسید سولفوریک یا اسید کلریدریک به همراه ایجاد لرزش و حرکت غوطه ور می کنند تا هر گونه اضافات و آلودگی از سطح آن ها پاک شود. سپس عملیات گالوانیزه گرم یا سرد انجام می گیرد.
گالوانیزه سرد
در روش گالوانیزه سرد (الکترولیز) نمک روی را داخل وان های محلول آبی یا اسیدی (الکترولیت) ریخته و قطعه مورد نظر در داخل وان ها قرار می دهند . ضخامت لایه گالوانیزه در این روش در حدود 25 میکرون است. ظاهر لایه روی یا زینک در روش گالوانیزه سرد ، براق و یک نواخت است. سبدهایی که به این روش گالوانیزه می گردند برای استفاده در محیط سرپوشیده مناسب می باشند.
گالوانیزه گرم
گالوانیزه گرم یکی از قدیمی ترین روش های گالوانیزه کردن فلزات است که از حدود 150 سال پیش تا کنون استفاده می شده است. در این روش قطعه فلزی مورد نظر را وارد محیطی حاوی روی مذاب با دمای 460 درجه سانتی گراد می کنند تا قطعه کاملا در روی مذاب غوطه ور شود. پس از آن قطعه را از وان روی خارج می کنند، آنگاه لایه روی، با اکسیژن و کربن واکنش انجام داده و تبدیل به لایه ای مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی می شود.همچنین پس از انجام گالوانیزه گرم، بین فولاد و روی مذاب نیز واکنش شیمیایی انجام شده و چندین لایه مرکب از آهن و روی ، تشکیل می شود که از فلز پایه در برابر خوردگی و سایش و زنگ زدگی محافظت می کند. ضخامت لایه گالوانیزه در این روش بین 100 تا 130 میکرون است. ظاهر لایه روی در روش گالوانیزه گرم ، مات و کدر و به رنگ توسی است و سطح یک نواخت و صافی ندارد. قطعاتی که به روش گالوانیزه گرم ، پوشش داده می شوند، بیشتر برای استفاده در محیط باز و فضای خارجی مناسب هستند. در گالوانیزه کردن به روش گرم، فلز روی یا زینک تا حدودی به درون آهن نفوذ می کند؛ بنابراین مقاومت فلزاتی که با روش گرم گالوانیزه شده اند، بسیار بیشتر از فلزاتی با روکش گالوانیزه به روش سرد است.
تفاوت گالوانیزه سرد وگرم
• ضخامت لایه روی در روش گالوانیزه گرم بیشتر و حدود 100 تا 130 میکرون است . در حالی که در روش گالوانیزه سرد ضخامت لایه روی کمتر از 25 میکرون است.
• گالوانیزه گرم برای محافظت از فلز در برابر خوردگی و زنگ زدگی به کار گرفته می شود و قدرت محافظت بسیار بیشتری دارد. اما گالوانیزه سرد با توجه به ضخامت کمتر لایه روی ، تنها برای حفاظت از فلز در برابر زنگ زدگی استفاده می شود.
• پوشش روی در فلزات دارای لایه گالوانیزه گرم ظاهری مات و کدر و در فلزات دارای پوشش گالوانیزه سرد ظاهری براق و درخشان دارند.
• فلزاتی که پوشش گالوانیزه سرد دارند، در صورت ایجاد خراش عمیق روی سطح آنها، دچار زنگ زدگی در لایه های زیرین شده و پس از مدتی اکسید می شوند.
ابعاد موجود در شرکت سبد ایران به شرح زیر می باشد:
